On drži vse skupaj

On je obstajal pred vsemi stvarmi in v njem je utemeljeno vse (povezano, sestavljeno skupaj). (Kološanom 1,17)

Pismo Kološanom 1,17 je osupljiva svetopisemska vrstica. Pravi, da Jezus drži VSE skupaj. Ooo! Celo ljudi, ki se tega ne zavedajo, On drži.

Razmislite. Ne moremo imeti dobrih zakonskih odnosov, če jih Jezus ne drži skupaj. Ne moremo imeti dobrih osebnih odnosov, če jih Jezus ne razvija. Naše finance bi bile brez Jezusa en velik nered. Naše misli in čustva bi doživeli brodolom brez Njega. Brez Jezusa bi bilo vse zmedeno in skaženo.

Če Jezus ni najpomembnejši v našem življenju, moramo preurediti svoje prioritete. Evangelij po Mateju 6,33 nam pravi, naj najprej iščemo Boga in Njegovo kraljestvo. Če namreč najpomembnejšega ne bomo postavili na prvo mesto, tudi druge stvari ne bodo urejene in nam bodo povzročale težave. Božji način bivanja, delovanja in iskanja Njegovega kraljestva je odkriti, kakšnega pristopa si On želi – kako naj ravnamo z ljudmi, kako naj se odzovemo na težave, kako trošiti denar, kakšno naravnanost naj imamo, katero razvedrilo je najboljše za nas …

Začnite že danes tako, da mu daste prvo mesto v svojem življenju. On vas drži skupaj … Ustvaril vas je, da mu sledite in ga posnemate. Postavite ga na prvo mesto v svojem življenju.

Kratka molitev

Gospod, brez Tebe sem nič. Držiš me skupaj … Pravzaprav Ti si ta, ki držiš vse skupaj. Ti si najpomembnejši v mojem življenju, zato Te postavljam na prvo mesto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon