Držite se srečanj

Držite se srečanj

Iskali me boste, povpraševali po meni in me želeli [kot življenjsko potrebo] in me boste našli, ko me boste iskali z vsem srcem. (Jeremija 29,13)

Morda bomo morali strogo ravnati s svojim mesom, da se bomo uprli duhu nedejavnosti, ki nam preprečuje rast v spoznavanju Boga. Zaveza, da bomo preživljali čas z Bogom, je tako resna kot katerakoli druga zaveza, ki jo bomo kadarkoli sprejeli.

Če bi potrebovala dializo zaradi bolezni ledvic in bi morala biti dvakrat tedensko v bolnišnici na terapiji ob 8.00 zjutraj, zagotovo ne bi sprejela povabila na nekaj drugega v tistem času, ne glede na to, kako mikavno bi bilo videti ali kako močno bi si tega želela. Vedela bi, da je moje življenje odvisno od tega, da redno prihajam na dializo. Tako resni bi morali biti pri našem času z Bogom. Kakovost našega življenja je zelo odvisna od časa, ki ga preživimo z Njim, zato bi ta čas moral imeti prednost na našem urniku.

Včasih smo lenobni in se le še ohlapno držimo terminov srečanj z Bogom, ker vemo, da je vedno na voljo. Vemo, da je On vedno tu za nas, zato morda opuščamo ali prestavljamo svoj čas z Njim, da bi lahko delali nekaj, kar se nam zdi nujnejše. Če bi preživljali več »prednostnega časa« z Bogom, morda ne bi imeli toliko »nujnih« situacij, ki poskrbijo, da oropajo naš čas.

Ko preživljamo čas z Bogom, četudi takrat ne čutimo Njegove prisotnosti ali pa mislimo, da se ničesar ne učimo, še vedno sejemo dobro seme, ki bo obrodilo bogato žetev v našem življenju. Z vztrajnostjo boste prišli do večjega razumevanja Božje besede, kjer boste užili skupnost z Njim, kjer boste govorili Bogu in kjer boste slišali Njegov glas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Držite se srečanj z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon