Držite se upanja

Držite se upanja

Karkoli je bilo napisano poprej, je bilo napisano nam v pouk, da bi se oprti na [trdno in vztrajno] potrpežljivost, tolažbo in spodbudo, ki jo daje Sveto pismo, trdno držali upanja. (Rimljanom 15,4)

Vsi potrebujemo spodbudo in tolažbo. Včasih potrebujemo spodbudo, da nas dvigne iz jame razočaranja. Vedno pa lahko uporabimo besedo potrditve, žarek upanja ali pa sporočilo, ki nam pravi: »Uspelo ti bo!«

Bog sam je najboljši izvor spodbude in tolažbe, ki ga poznam. Morali bi iskati spodbudo in upanje pri Njem. Spodbuja nas po svojem Duhu in prav tako po svoji Besedi. Mnogokrat, ko potrebujem spodbudo ali okrepljeno upanje, grem k Svetemu pismu. Imam nekaj priljubljenih odlomkov, ki jih prebiram ali meditiram o njih, ko potrebujem moč, podporo ali spodbudo.

Božja beseda je polna spodbud, in dokler imamo Sveto pismo, imamo recept za spodbudo. Eden izmed prevodov izjavlja, da je Božja beseda zdravilo, ki ga potrebujemo.

Pojdite v Božjo besedo, ko potrebujete spodbudo – ko ste prizadeti, nemočni, razočarani, zmedeni ali utrujeni. Naj Njegova Beseda pronica v vaše srce in um, ko čakate v Njegovi prisotnosti. Bog se vam nikoli ne bo izneveril; vedno se lahko zanesete na Njegovo Besedo, še posebej ko potrebujete upanje in tolažbo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne glede na to, kaj danes delate, držite se upanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon