Glejmo na Jezusa

Glejmo na Jezusa

Obrnimo se od vsega, kar bi nas zmedlo, in glejmo na Jezusa, ki je voditelj in izvor vere [pobudnik, začetnik naše vere] in tudi njen dopolnitelj [pripelje jo do zrelosti in popolnosti]. (Hebrejcem 12,1–2)

Mnogo stvari, ki bi jih radi in jih moramo vedeti o Božji volji, so jasno zapisane na straneh Njegove Besede. Vendar pa so nekatera posebna vprašanja, na katera ne najdemo odgovorov v Svetem pismu. Če molim za nekaj, kar v Božji besedi ni jasno zajeto, če sem pred odločitvijo, za katero ne morem najti poglavja in vrstice, ki bi me usmerjala, potem molim na tak način:

»Bog, želim si tega, a bolj si želim Tvoje volje kot svoje. Torej če moja prošnja ni v skladu s Tvojim časom ali če to, kar prosim, ni v skladu s tem, kar Ti želiš od mene, potem mi, prosim, tega ne daj. Amen.«

Lahko nas čustva ženejo, da bi naredili nekaj, kar se zdi, kot da je od Boga. Ko pa to začnemo delati, morda ugotovimo, da je bila to le dobra zamisel, ki brez pomoči Boga ne more biti uspešna. Vendar Bog ni dolžan izpeljati nečesa, kar ni izšlo iz Njega. Lahko molimo za projekte, ki smo jih začeli, vendar se nima smisla jeziti na Boga, če jih ne bo dokončal za nas. Ni dolžan dokončati ničesar, čemur ni avtor! Bodite zelo previdni, če začenjate nekaj novega le zato, ker se zdi kot dobra ideja. Dobre stvari so pogosto sovražnik najboljšega, kar ima Bog za vas. Ko dobite zamisel, si vzemite čas, prinesite jo pred Boga, da boste preverili, ali vaš duh to podpira, še preden ukrepate.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Preverite, ali so vaše dobre ideje Božje ideje!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon