Govorite besede resnice o sebi

Kajti po svojih besedah boš opravičen in oproščen; in po svojih besedah boš obsojen in kaznovan. (Matej 12,37)

Nikoli ne govorite niti ne mislite slabo o sebi, kot na primer: Nikoli ne naredim ničesar prav. Nikoli se ne bom spremenil/-a. Grd/-a sem. Grozno sem videti. Neumen/-na sem. Kdo me bo sploh kdaj ljubil? Evangelij po Mateju 12,37 pravi: »Po svojih besedah boš opravičen … in po svojih besedah boš obsojen in kaznovan.«

Pregovori (23,7; KJV) nas poučijo, da kakor razmišljamo v svojem srcu, taki smo. Drugače povedano: način, kako govorimo in razmišljamo o sebi, razodeva, kar čutimo o sebi. In to vpliva na naše življenje.

O sebi moramo govoriti dobro (kot osebna izjava), osnovano na tem, kar Beseda govori o nas. Tako imamo lahko zaupanje in smo prepričani, kdo smo v Kristusu. Na primer: »Sem Božja pravičnost v Kristusu. Po Kristusu sem sprejemljiv/-a in dobrodošel/-la. Bog me je ustvaril in oblikoval z lastnimi rokami; On ne dela napak.«

Rada začenjam dan z dobrimi, svetopisemskimi izjavami. To lahko delamo, ko se peljemo v službo ali ko doma pospravljamo. Prav tako vas spodbujam, da se pogledate v ogledalo in rečete naglas: »Bog me ljubi in me sprejema; tudi jaz se.« Ko začnete govoriti Božje, dobre resnice o sebi, lahko uživate v tem, kdo in kakšni ste; prav takšni, kot vas je Bog ustvaril.

Kratka molitev

Bog, opravil/-a sem z napačnim govorjenjem o sebi. Izrekam resnico, da me ljubiš in sprejemaš. Lahko sem vse, za kar si me ustvaril.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon