Govorite gori Božjo Besedo

Resnično, povem vam: Kdor bo rekel tej gori: »Vzdigni se in se vrzi v morje« in ne bo dvomil v svojem srcu, temveč verjel, da se bo zgodilo, kar pravi, se mu bo zgodilo (bo njegovo, bo uresničeno). (Marko 11,23)

Ko je Jezus rekel, da moramo govoriti gori in ji zapovedati, da se dvigne in vrže v morje, je izjavil nekaj radikalnega.

Vidite, pogosto govorimo o »gorah« oziroma izzivih v svojem življenju, Božja Beseda pa nas pouči, naj govorimo njim. In ko to naredimo, se moramo nanje odzvati z Božjo Besedo.

V Evangeliju po Luku 4 beremo, da je satan skušal Jezusa v puščavi. Gospod se je na vsak poskus odzval s citati Svetega pisma. Večkrat je navajal verze, ki so razkrinkali hudičeve laži in prevaro.

Navadno to poskušamo delati nekaj časa; ko pa ne vidimo hitrih rezultatov, smo nagnjeni k temu, da nehamo izgovarjati Božjo Besedo svojim težavam in začnemo ponovno govoriti svojim občutkom. Vztrajnost je bistveni člen, da dosežemo zmago.

Neprenehno izgovarjanje Besede je mogočno in še kako nujno, da premagamo kakršnokoli težavo ali težke situacije. Veste, kaj verjamete, in bodite odločni, ko stojite za tem prav do konca.

Kratka molitev

Sveti Duh, vsak dan me spominjaj, da izgovarjam Besedo goram v svojem življenju. Vsakič, ko se vdam pritoževanju ali obupu, mi prišepni, naj s srčnostjo in zaupanjem Vate izgovarjam Tvojo Besedo, da se gora prestavi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon