Govorite, kar pravi Bog

Ta knjiga postave naj ne zapusti tvojih ust, temveč jo premišljuj dan in noč, da jo boš spoštoval in si prizadeval delati povsem, kakor je zapisano v njej. Le tako boš imel uspeh na svoji poti, postal boš moder in uspešen. (Jozue 1,8)

Bog nam pravi, da več ko premišljujemo in izgovarjamo Njegovo besedo, več uspehov bomo doživeli v vsakodnevnem življenju in imeli bomo še tesnejši odnos z Njim. On celo obljublja, da bomo napredovali in bomo uspešni! (Gl. Jozue 1,8).

To izjavo lahko podprem z lastnimi pričevanji, saj sem izšla iz mnogih preizkušenj in celo uničujočih stisk prav z vero in izpovedovanjem Božje besede v svoje življenje.

Nekaj močnega, mogočnega se zgodi, ko izgovarjamo Njegovo besedo na glas. Tako se učimo namenoma razmišljati prave misli, še posebej ko postanejo svetopisemske vrstice naša osebna izpoved vere.

Čudovito je brati Besedo in jo sprejemati v svoje srce. Ko pa jo izgovarjamo na glas, se dejavno vključimo v to, kar Bog pravi, in sproščamo to moč v svoje življenje.

Spodbujam vas, da posvetite čas prebiranju in premišljevanju Božje besede ter uravnavajte svoje misli z njo. Hkrati pa vas rotim, da izgovarjate Besedo. Tako lahko usmerjate svoj um, da si bo prizadeval za spremembe z izgovarjanjem tega, kar pravi Bog. Berite Njegovo Besedo in jo izgovarjajte že danes v svoje okoliščine.

Kratka molitev

Bog, želim sprostiti polno moč Tvoje Besede v svoje življenje. Skupaj z branjem in premišljevanjem Tvoje Besede se danes odločam tudi za to, da jo govorim v lastno življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon