Hvaležnost sredi trpljenja

Zahvaljujte se [Bogu] v vsem [ne glede na okoliščine bodite hvaležni], kajti to je Božja volja glede vas [ki ste] v Kristusu Jezusu [ki razodeva in posreduje to voljo].     (1 Tesaloničanom 5,18)

Sveto pismo nas spodbuja, naj bomo vedno hvaležni. To je lahko, kadar Bog odgovarja na molitev in nas rešuje iz težav. Ni pa vedno lahko, ko se stvari zapletejo. Kako lahko ohranjamo hvaležnost sredi trpljenja?

Odločiti se moramo dvoje. Prvič, slavimo Boga ne glede na to, kaj se nam dogaja. Ali drugače povedano, sredi težav in stisk se lahko veselimo zaradi nespremenljive Božje ljubezni in zvestobe do nas in zaradi pravilnih stvari v našem življenju.

Drugič, vprašajmo: »Bog, kaj se lahko naučim iz tega? Kaj me hočeš Ti naučiti skozi to, da bi Ti bil bliže in bi se še bolj veselil Tvoje dobrote?« To niso lahka vprašanja, odgovore pa je pogosto težko slišati.

Včasih le lahko dojamemo pomembne lekcije, ko gremo skozi težke čase. Hvala Bogu, da vas težki časi vodijo k boljšim stvarem.

Sredi trpljenja se zahvaljujte Bogu in Mu zaupajte, da vas vodi k večjim in boljšim stvarem.

Kratka molitev

Bog, hvaležen sem za Tvojo ljubezen in Tvojo prisotnost. Odpusti mi, ker se pritožujem, ko ne gre po moje, in spominjaj me, koliko stvari mi gre dobro. Vedno se želim veseliti v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon