Imate nalogo

Imate nalogo

Ti, Gospod nad vojskami, Bog Izraelov, si razodel (odprl uho) svojemu služabniku: »Sezidal ti bom hišo.« Zato se je Tvoj služabnik opogumil, da je molil k Tebi to molitev. (2 Samuel 7,27)

Bog nas včasih nagovori in nam da »molitveno nalogo«. Kralj David je bil prepričan, da mu je bila dana naloga, da Bogu zgradi hišo; predano je molil za to nalogo, dokler se ni uresničila. Mnogo je ljudi in stisk, za katere molim enkrat, in to je vse. Prav tako pa sem prepričana, da nam Bog govori in nam dodeli ljudi, za katere naj bi molili, vse dokler se ne bi to, kar je želel narediti v njih ali zanje, izpolnilo. Za neko osebo sem molila, dobesedno, petindvajset let in bom še naprej, vse dokler ne umrem, ali me Bog osvobodi te naloge, ali pa ta oseba umre, ali pa se to, kar se mora zgoditi, uresniči. Včasih sem že utrujena od molitve za to osebo, vendar ne gre za to, kako se počutim, zato še vedno molim. Vem, da mi je Bog dal to nalogo in ne bom obupala! Verjamem, da s pomočjo moje molitve Bog oblikuje usodo, namen te osebe.

Pridejo časi, ko čutim, da bi »morala« moliti za nekoga več, kot zares molim, a ne glede na to, kako čutim, ne pride v moje misli takrat, ko molim. Prav tako lahko poskušam moliti, a nimam nobene želje ali pa nimam veliko povedati in je celo to, kar povem, suho, mlačno in brez življenja.

Če vam Bog govori in vam zaupa nalogo, da molite za nekoga ali za nekaj, se vam ni treba truditi in »poskušati«, da bi si želeli moliti; znašla se bo v vašem srcu in umu in zlahka boste molili. Opazili boste celo, da molite za to, ne da bi zavestno načrtovali. Ko je nekdo v vašem srcu ali mislih, verjemite, da slišite Boga, in molite!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če mislimo, da moramo delati vse, ne moremo vsega dobro storiti. Zato ugotovite, kaj je vaša naloga in vstopite v Božji počitek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon