Iščite mir!

Ogiblji se zla in delaj dobro, išči, zasleduj, prôsi, povprašuj za mir in se zanj zavzemaj. (Psalm 34,15)

Zakaj izgubimo mir? Zaradi več stvari – zaradi zamujanja, prometnega zamaška, polite kave … Zato je tako pomembno, da vsak dan »vadimo« življenje v miru. Odločiti se morate, na primer, kdaj morate zapreti usta, kdaj ne smete biti zlahka užaljeni. Sprejeti morate dejstvo, da se kdaj zmotite.

Ne morete le posedati in si želeti miru, si želeti, da vas hudič pusti pri miru, ali si želeti, da bodo ljudje naredili, kar ste si zamislili. Sveto pismo nas poziva, naj dejavno iščemo mir. Svoj um naravnajmo tako, da bomo hrepeneli po miru.

Da bo Božja beseda obrodila sad, mora biti posejana v mirno, spokojno srce nekoga, ki si prizadeva za mir. Vsi verniki smo odgovorni, da ohranjamo duha miru. Tako Bog lahko razgrne svojo Besedo v nas in jo razširi skozi nas.

Iščete preboj v svojem življenju, a ne glede na to, kako močno se trudite, nikakor ne pride? Morda ne pride, ker ne živite v miru. Zato vas pozivam, da hrepenite po miru, iščite ga in ga zasledujte z vso svojo močjo!

Kratka molitev

Gospod, ne morem samo posedati in čakati, da mir pride kar sam po sebi. Želim ga dejavno iskati. Pokaži mi, kako naj ga zasledujem in se zanj zavzemam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon