Izberite Božje standarde, ne posvetnih

Blagor človeku, ki ne hodi po nasvetu krivičnih, ne stopa na pot grešnikov in ne poseda v družbi porogljivcev … (Psalm 1,1)

Življenje nad moralnim propadanjem družbe vključuje odločitve, ki se nanašajo na naše pogovore, način oblačenja, na to, kaj beremo, katere TV programe izbiramo, filme, ki jih gledamo. Prav tako je povezano z nivojem poštenosti v osebnem življenju, kako sodelujemo z drugimi ljudmi in kako se obnašamo v svojem podjetju oziroma poklicu.

Kristjani moramo spodbujati drug drugega, da živimo po Božjih standardih in se upiramo posvetnemu toku. Dobro znan citat ponuja nekaj dobrih nasvetov: »Pazite na svoje misli, ker postanejo besede. Pazite na svoje besede, ker postanejo dejanja. Pazite na svoja dejanja, ker postanejo navade. Pazite na svoje navade, ker postanejo značaj. Pazite na svoj značaj, ker postane vaša usoda.«

Eno izmed največjih Božjih daril človeštvu je svobodna volja, da sami odločate oziroma izbirate. Če želimo prejeti blagoslove, ki jih ima za nas, se moramo odločiti za življenjski slog, ki je usklajen z Njegovo Besedo in z vrednotami Njegove Besede, ne pa da izbiramo slog, ki odseva nenehno razpadajoče vrednote sveta.

Pozivam vas, da se odločite popolnoma služiti Bogu, da ga postavite na prvo mesto v vsem, kar delate.

Kratka molitev

Gospod, nočem živeti po standardih tega sveta. Dajem Te na prvo mesto v svojem življenju, ker vem, da so Tvoje poti najboljše.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon