Jezus je naš vzor

Jezus je naš vzor

Bog je ljubezen. (1 Janez 4,8)

Ljubezen se lahko vidi. Vidna je v sadovih Duha, ki deluje v našem življenju, v našem obnašanju in odnosu do ljudi. Ljubezen ima mnogo vidikov oziroma različnih načinov, kako jo lahko vidimo. Ko, na primer, diamantni prstan obrnemo k svetlobi, se lesketa v različnih odtenkih, odvisno od tega, kako je obrnjen. Prav tako se ljubezen lesketa na mnogo različnih načinov, odvisno od tega, kako gledamo nanjo.

Prvo pismo Korinčanom 13,4–7 nam ponuja nekaj vidikov ljubezni:

  • Ljubezen nikoli ne mine – ima sposobnost dolgo časa prenašati določene stvari.
  • Ljubezen ni nikoli nevoščljiva – ne želi, česar nima.
  • Ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje – ne kliče po pozornosti.
  • Ljubezen ni domišljava in ne brezobzirna.
  • Ljubezen ne išče svojega.
  • Ljubezen vse prenaša.
  • Ljubezen nikoli ne obupa!

To je le nekaj načinov, kako naj bi mi ljubili druge … In je način, kako Bog ljubi nas. Prvo Janezovo pismo 4,8 pravi, da je Bog ljubezen. On nas ljubi in nas je odrešil, tako da zdaj mi lahko ljubimo druge.

Če želimo posnemati Boga, moramo gledati na Jezusa, popolnega zastopnika Boga, ki je uresničil vsa načela ljubezni iz Prvega pisma Korinčanom 13. Vedno je deloval v ljubezni, v vsaki situaciji, celo takrat, ko so mu nasprotovali.

Pismo Kološanom 3,12–14 nam naroča, naj si kot Božji ljubljeni izvoljenci oblečemo … In nad vse to [oblecite] ljubezen. Oblecimo se v ljubezen, tako kot Jezus, in se odločimo slediti Njegovemu zgledu, da prinašamo čast in slavo Bogu.


Kratka molitev

Gospod, pokazal si mi, kaj je ljubezen, saj si me Ti prvi ljubil. Pomagaj mi slediti Jezusovemu zgledu in vsakodnevno živeti različne vidike ljubezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon