Jezus je prišel, da nas vodi na pot miru

Da razsvetli in zasije na tiste, ki sedijo v temi in smrtni senci, in da usmeri in vodi naše noge naravnost na pot miru. (Luka 1,79)

Prepričana sem, da je mir ena izmed najpomembnejših vrednot in od Boga dan velik blagoslov. Zaradi vsakdanjih dolžnosti in z njimi povezanega pritiska smo pogosto vse kaj drugega kot mirni. Ampak ni treba, da je tako.

Evangelij po Luku 1,79 pravi, da je Bog zadolžil Jezusa, naj nas vodi na pot miru. Verujoči imamo neverjetno pravico do Božjega nadnaravnega miru, ne glede na to, kako smo zaposleni ali kaj se dogaja okrog nas.

Svojih prvih štirideset let sem preživela brez miru – in bila sem obupno nesrečna. Končno sem prišla do točke, ko sem tako zahrepenela po miru, da sem bila pripravljena sodelovati z Bogom in spremeniti vse, kar je bilo treba, da bi ga le dobila. Hvaležna sem, da zdaj uživam in okušam mir, ki pogosto presega razumevanje. Zmožna sem hoditi po poti miru med življenjskimi nevihtami, ne le takrat, ko ni neviht.

Ste dali iskanju miru prednost? Bog si tega želi. Sledite Svetemu Duhu v mir, ki je v Kristusu upravičeno vaš.

Kratka molitev

Bog, hvala, ker si poslal Jezusa, da »usmeri in vodi« moje korake v Tvoj mir. Sprejemam Tvoj izjemni blagoslov miru za svoje življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon