Jezus ni farizej

Kdor veruje Vanj [se Ga oklepa, zaupa, se zanaša Nanj], se mu ne sodi [kdor zaupa Vanj, ne bo nikoli obsojen in ne bo zavrnjen] … (Janez 3,18)

Bog hrepeni po tem, da bi ozdravil svoje ljudstvo preteklih ran, ki so nastale zaradi zavrnitve. Želi, da veste, da vas nikoli ne bo zavrgel. V Evangeliju po Mateju 11,28 nas vabi: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in dal vam bom počitek.« To se nanaša na tiste, ki poskušajo biti popolni; ko pa jim ne uspe, jih občutki krivde potolčejo.

V Evangeliju po Janezu 3,18 je Jezus nagovoril ljudi, ki so poskušali izpolnjevati zakone farizejev. Farizejem je težko ugoditi – in še danes so okrog nas. Prepričana sem, da kakšnega poznate – nekoga, ki vam je prenesel sporočilo: »Sprejel te bom, če se boš dobro odrezal in mi ugodil. Če pa ne, te bom zavrnil in ti odrekel svojo ljubezen.«

Jezus ni farizej. V zgornji vrstici je zatrdil, da kdor verjame Vanj, ne bo nikoli zavrnjen. Verjemite Vanj, ljubite Ga, oklepajte se Ga, zanašajte se Nanj in Mu zaupajte. Potem lahko resnično vstopite v radost prekipevajočega življenja, ki vam ga ponuja.

Kratka molitev

Gospod, hvala, ker me ljubiš in me vedno sprejemaš. Verjamem Vate, rad/-a Te imam, zaupam Ti in zanašam se Nate z vsem, kar je v meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon