Jezusova kri

… Prvi človek Adam je postal živa duša (bitje, lastna osebnost), poslednji Adam (Kristus) pa oživljajoči Duh [ki vrača mrtve v življenje]. (1 Korinčanom 15,45)

Pojem Kristusove krvi nekatere zmede. Toda brez pravega razumevanja tega pojma si verniki ne morejo prisvojiti njene moči.

Ko je Adam grešil, se je njegov greh prenašal iz roda v rod preko krvi. David je potrdil to resnico v Psalmu 51,7: »Glej, rodil sem se v [stanju] krivdi; moja mati, ki me je spočela, je bila grešna [in tudi jaz sem grešen].«

Jezus je prišel, da bi odrešil človeštvo, odplačal našo svobodo in nas vrnil v prvotno stanje. Le kako bi lahko to naredil z grešno krvjo?

Prvo pismo Korinčanom 15,45 nam Jezusa predstavi kot zadnjega Adama. Ker je rojen iz Boga, ne iz človeka, je v Jezusovi krvi življenje; kadar jo ustrezno uporabljamo, bo življenje v Njegovi krvi premagalo in osvojilo smrt, ki deluje v nas po grehu.

Bog nam želi povrniti mesto avtoritete, ki je naše. Vse je že pripravil. Lahko bi rekli, da je »zapečatil posel«. Kupnina je plačana v celotil. Kupljeni smo bili s ceno – dragocene Jezusove krvi.

Kratka molitev

Bog, odrešen in osvobojen sem po Jezusovi krvi. Čeprav sem bil rojen v grehu, me Jezusova kri čisti. Hvala Ti, Gospod!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon