Kaj naj naredimo?

Kaj naj naredimo?

Ne naveličajmo se, ko delamo dobro. Kajti če se ne utrudimo, bomo ob svojem času želi blagoslov. (Galačanom 6,9)

Na tem svetu bomo imeli različne težave, razočaranja in stiske. Takšno je pač življenje. Ko to vemo, kaj naj naredimo?

Ostati moramo neomajni in vztrajni. Ali če odgovorimo na to vprašanje z drugimi besedami, nikoli ne obupajte! Ne glede na to, kaj se dogaja v vašem življenju, zmagate tako, da se nikoli ne vdate.

Ne pozabite, da sredi bitk Sveti Duh mogočno deluje znotraj vas. Ne premaknejo ga okoliščine. Če mu resnično zaupamo, tudi nas ne bi smele premakniti! On ni z nami le v dobrih časih, ampak prav tako v težkih. Vodil nas bo skozi karkoli, če bomo vztrajali z njim in mu sledili. To pomeni, da skrbno molimo, smo nepopustljivi v odločenosti, neomajni v veri in se čvrsto oklepamo Božje besede in Njegovih obljub za nas.

Velikokrat se nam zdi, da se stvari dogajajo prepočasi. In dejstvo je, da nas sovražnik na to rad opozarja! Ampak zapomnite si, morda Bog prav takrat opravlja veličastno delo znotraj nas. Torej ne gre za vas ali zame. Božje delovanje v nas je priprava za delo, ki ga Bog hoče narediti skozi nas!

Vem, da je včasih življenje res težko. Vem pa tudi, da nam bo Bog pomagal, če sami ostanemo trdni. Stojmo na besedi iz Pisma Galačanom 6,9: “Ne naveličajmo se, ko delamo dobro. Kajti če se ne utrudimo, bomo ob svojem času želi blagoslov.”

Dovolite, da vas še enkrat vprašam: Kaj naj naredimo? Moj odgovor je: Nikoli ne obupajte! Kakšen pa je vaš odgovor?


Kratka molitev

Gospod, verjamem, da deluješ v mojem življenju tudi v težkih časih. Danes se odločam, da ostanem trden, poslušen Tebi in da nikoli ne obupam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon