Kako izpolniti od Boga dane sanje

Pojdi k mravlji … Nima poveljnika ne nadzornika ne vladarja, vendar si poleti pripravlja hrano in ob žetvi nabira živež. (Pregovori 6,6–8)

Bog daje svojim otrokom velike sanje, h katerim stremimo v svojem življenju. Da bi se te sanje lahko izpolnile, moramo posvetiti čas urjenju in sodelovanju z Bogom v postopku osebnostnega razvoja. Ta postopek vključuje čas, odločnost in trdo delo.

Navadili smo se udobja. Uporabljamo pomivalne stroje, da pomijejo posodo, pralne stroje, da operejo perilo, in sušilce, da ga posušijo. Samo na gumb pritisnemo in stroj začne delovati. V Božjem kraljestvu pa ni nič samodejnega. Ne moremo izpolniti Njegovih načrtov in namenov, ne da bi razvijali potrebne veščine.

V Pregovorih beremo o mravljah. Mravlje več kot nadomestijo svojo majhnost s preprosto odločnostjo. Od njih se lahko naučimo velikega nauka: moramo biti enako motivirani in disciplinirani.

Ko razvijate tako motivacijo in disciplino, da živite za Kristusa, boste postali vse, za kar vas je Bog ustvaril, in še druge boste vodili k Njemu v tak proces. Zato vztrajajte, rastite v odločnosti in opazujte izpolnitev svojih sanj!

Kratka molitev

Gospod, želim biti prav vse, za kar si me ustvaril, in izpolniti sanje, ki si jih položil v moje srce. Pomagaj mi, da bom ostal/-a usmerjen/-a Nate in vlagal/-a v čas, odločnost in trdo delo. Vse to potrebujem, da uresničim Tvoje načrte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon