Kako najbolje ravnamo z denarjem

Kdor daje revnemu, ne bo trpel pomanjkanja … (Pregovori 28,27)

Ugotovila sem, kateri je najboljši način, kako ravnati z denarjem. Da ga dajem. Vztrajati moramo pri dajanju, predvsem v težkem, finančno zahtevnem času. To je ključni dejavnik, ki nam pomaga ohraniti svetopisemski pogled na denar.

Vedno je možno živeti po Božjih finančnih načelih, celo v težkih časih. Morda ste se znašli v nemogoči finančni situaciji (vsaj videti je tako) in zdi se vam, da ne morete dajati, ampak ne dovolite, da vas to ustavi. Bog vam bo pomagal, ko preprosto delate s tem, kar imate.

Evangelij po Luku 19,17 nam pravi, da je Bog zadovoljen, ko smo zvesti in zaupanja vredni v vsaki mali stvari. In ko tako ravnamo, nam bo On dal oblast nad večjimi stvarmi.

Pregovori 28,27 izjavljajo, da kdor daje revnemu, ne bo trpel pomanjkanja … Če smo Bogu poslušni glede denarja, tudi če nimamo veliko, in dajemo pomoči potrebnim, bo Bog priskrbel, kar potrebujemo. Tako preprosto je. Odločite se, da boste že danes darovalec, in nič vam ne bo primanjkovalo.

Kratka molitev

Bog, odločil/-a sem se, da ti danes predajam svoje finance. Vem, da Tvoja finančna načela veljajo celo v težkih časih, in vem, da boš Ti poskrbel zame. Ti si moj Izvor!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon