Kako odpuščanje in potrpežljivost lahko pomagata tvojemu zakonu

Usmilil se me je zato, da bi Kristus Jezus najprej na meni [največjemu grešniku] pokazal in prikazal vso svojo popolno preizkušenost in potrpežljivost … (1 Timoteju 1,16)

Zakonski odnosi niso tako dobri, kot bi lahko bili, kadar se nekdo oklepa zamer in prizadetosti, ki mu jih je povzročil sozakonec. Vem, da se je težko popolnoma odpreti, potem ko ste bili ranjeni, ampak nihče ne more obljubiti, da ljubezen ne bo nikoli povzročila bolečine. Pravzaprav ne morete resnično ljubiti, če niste pripravljeni biti prizadeti. To je nemogoče.

Resnična ljubezen izkazuje milost in odpuščanje. Ljubezen vedno ponudi drugo priložnost. Ljubezen je pripravljena zaupati znova in znova; pričakuje, da bo naslednjič sozakonec naredil, kar je prav, in verjame v najboljše v njem.

Ugotovila sem, da so morda poleg velike ranjenosti v zakonu tudi drobne, majhne stvari, s katerimi se dnevno srečujete. Vseeno se morate odločiti, da spustite vsako nadležnost, ki vas vznemirja. Potem molite in se oprite na Boga za milost in moč, da res odpustite.

Če se borite z neodpuščanjem v zakonu, prosite Boga, da vam razkrije vzrok zagrenjenosti in zamerljivosti. Lahko da boste presenečeni nad tem, kar vam bo odkril. Ampak ko zagledate resnico, se odločite, da spustite zamero. Odločite se, da odpustite sozakoncu, bodite potrpežljivi in ravnajte z njim/njo z Božjo osupljivo, neverjetno, brezpogojno ljubeznijo.

Kratka molitev

Bog, želim si, da je moj zakon najboljši. Pomagaj mi, da se otresem vsakega področja neodpuščanja in da potrpežljivo ljubim svojega sozakonca tako, kot Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon