Kakor si veroval

Stotniku pa je Jezus rekel: »Pojdi, in kakor si veroval, naj se ti zgodi!« In služabnik je ozdravel tisto uro. (Matej 8,13)

Pred mnogo leti sem bila skrajno črnogleda zaradi uničujočih zlorab, ki sem jih doživela v preteklosti. Posledično sem pričakovala, da me bodo ljudje prizadeli, in zares so me. Pričakovala sem, da bodo ljudje nepošteni, in zares so bili. Bala sem se verjeti, da se mi lahko zgodi nekaj dobrega.

Mislila sem, da ščitim sebe pred ponovno prizadetostjo, če ne pričakujem ničesar dobrega. Ko pa sem začela resnično proučevati Besedo in zaupati Bogu, da me lahko obnovi, sem doumela, da se moram znebiti vse črnogledosti.

Jezus je v Evangeliju po Mateju 8,13 rekel, da se nam bo zgodilo, kakor smo verovali. Verjela sem, da je vse negativno, zato se mi je, seveda, zgodilo mnogo negativnih stvari. Odločila sem se, da si želim dobrih stvari. Zato sem začela verjeti Bogu, da bo naredil dobro zame, in sčasoma sem začela prejemati dobro!

Ali nenehno doživljate slabe stvari in se sprašujete, zakaj? Morda morate začeti verjeti drugačnim stvarem. Začnite zaupati Bogu in verjeti v najboljše. Potem pa opazujte, kako On deluje v skladu z vašo vero.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim se znebiti vse črnogledosti in začeti verjeti v dobro. Pomagaj mi razplamteti vero, saj sem prepričan/-a, da Ti lahko narediš mogočne stvari v mojem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon