Kakšna je Božja ljubezen?

On nas je vnaprej določil (načrtoval v ljubezni za nas), naj bomo posvojeni (priznani, razodeti) kot Njegovi lastni otroci po Jezusu Kristusu, v skladu z namenom Njegove volje [ker Mu je tako ugajalo in ker je bila taka Njegova prijazna odločitev] … (Efežanom 1,5)

Zakaj nas Bog ljubi, tako nepopolne, kot smo? Zato, ker tako želi – ker Ga to veseli. Prav v Njegovi naravi je, da nas ljubi, ne glede na to, kako grešna so morda naša dejanja.

Bog premaguje zlo z dobroto (gl. Rimljanom 12,21). To dela tako, da izliva svojo brezmejno milost nad nas; zato je takrat, ko grešimo, Njegova milost večja od našega greha. In tako kot je nemogoče Bogu, da ne bi ljubil, je prav tako nemogoče, da bi Mu mi s čimerkoli preprečili, da nas ne bi ljubil.

Bog ljubi, ker je taka Njegova narava. On je ljubezen (gl. 1 Janez 4,8). Morda ne ljubi vedno vsega, kar počnemo, ampak on ljubi nas. Božja ljubezen je moč, ki odpušča naše grehe, zdravi naše čustvene rane in celi naša strta srca (gl. Psalm 147,3).

Božja ljubezen je brezpogojna; osnovana je na Njem, ne na nas! Ko enkrat spoznate, da vas Bog ljubi ne glede na to, kaj ste oziroma česa niste naredili, lahko doživite neverjeten preboj. Lahko si nehate prizadevati, da bi si prislužili Njegovo ljubezen, in jo preprosto sprejmete in v njej uživate.

Kratka molitev

Bog, Tvoja ljubezen je neverjetna. Osredotočam se na tvojo ljubezen in to me spominja, da temelji na Tvoji dobroti, ne na mojih dejanjih. Pomagaj mi sprejeti Tvojo ljubezen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon