Kamor nas vodi

Kamor nas vodi

Jezus je rekel Simonu Petru: »Simon, Janezov sin, ali me ljubiš bolj kakor tile [kakor me drugi – z razmišljanjem, namerno, z duhovno predanostjo, kot nekdo ljubi Očeta]?« Rekel Mu je: »Da, Gospod, Ti veš, da Te ljubim (Te imam rad).« (Janez 21,15)

V današnji vrstici vidimo, da je Jezus vprašal Petra: »Ali me ljubiš?« Pravzaprav je Jezus zastavil Petru to vprašanje še dvakrat. Ko je Peter tretjič zaslišal to vprašanje, se je užalostil, ker mu je Jezus zastavljal isto vprašanje. Odgovoril mu je: »Da, Gospod, Ti veš, da Te ljubim (Te imam rad).«

Potem pa v eni izmed naslednjih vrstic (Janez 21,18) odkrijemo razlog oziroma namen teh vprašanj: »Resnično, resnično, povem ti: Ko si bil mlad, si se opasoval sam in si hodil, kamor si hotel; ko pa se postaraš, boš raztegnil svoje roke in drug te bo opasal in odvedel, kamor nočeš.«

Bog me je s to svetopisemsko vrstico izzval, ker sem imela svoj načrt in sem hodila po poteh, ki so ugajale meni. Če si resnično želimo popolne Božje volje, nas morda prosi, naj naredimo nekaj, česar si ne želimo storiti. Če Ga resnično ljubimo, bomo naredili, kar nam je naročil, in dovolili, da On izbere pot za nas.

Ko je Jezus v Evangeliju po Janezu 21,18 izrekel te besede, verjamem, da nam je pokazal, da smo kot mladi kristjani, ne tako zreli kot smo sedaj, hodili po poteh, ki so bile všeč nam. Ko smo bili kot kristjani še dojenčki, smo delali, kar smo sami želeli. Ko pa zorimo, moramo razširiti svoje roke in se predati Bogu. Pripravljeni moramo biti, da Mu sledimo na mesta, kamor morda sami ne bi hoteli iti.
Bodimo hitri in Mu sledimo, kamor nas vodi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Boste danes izrekli večni »da« Bogu, čeprav ne veste, kam vas lahko pripelje?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon