Kdo je vaš pravi sovražnik?

Kajti naš boj se ne bije proti krvi in mesu [ne borimo se s fizičnimi nasprotniki], ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti [vodilnim duhovom] svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških (nadnaravnih) področjih. (Efežanom 6,12)

Se spopadate z zahtevnimi okoliščinami? Na določenem področju nekaj nujno potrebujete, a ne veste, od kod bo prišlo? Mnogi kristjani se danes srečujejo z resnimi stiskami. Nekateri so izgubili službo in s tem povezane ugodnosti. Drugi se borijo s težkimi zdravstvenimi težavami in so nenehno zaskrbljeni, kako bodo poleg osnovnih potreb, kot so stanovanje, hrana in obleka, pokrili še stroške zdravljenja.

Na svetu je veliko stvari, ki nas ogrožajo. Toda naš največji sovražnik – strah – ni »nekaj novega«.

Pismo Efežanom 6,12 nas opozarja, da smo v vojni; ne borimo se proti mesu in krvi, ampak proti sovražniku duš. Ne smemo biti zmedeni glede identitete sovražnika, proti kateremu se borimo.

Hvaležna sem, da se je naš nevidni Bog več kot zmožen spoprijeti z nevidnim sovražnikom. Ko pridemo do globokega razumevanja Božje brezpogojne ljubezni do nas, spoznamo, da bo On vedno poskrbel za vse, kar nas skrbi.

Ni se vam treba bati nevidnega sovražnika. Zaupajte v Boga, edinega, ki lahko premaga duhovne sile teme.

Kratka molitev

Gospod, ne dovoli, da pozabim, kdo je moj pravi sovražnik. Prav tako ne dovoli, da pozabim, da si Ti vsemogočen. Vem, da se sam ne morem spopasti z vsem, kar sovražnik meče na mojo pot, Ti pa se lahko.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon