Kličite Boga »Aba«

Saj niste prejeli duha suženjstva, ki bi vas ponovno zvezal s strahom, ampak ste prejeli Duha posvojitve [Duha posinovljenja], v katerem [blaženi] kličemo: »Aba! Očka!« (Rimljanom 8,15)

Strah lahko močno vpliva na naše življenje, čeprav je v resnici le sovražnikovo sprevračanje vere. Nagovarja nas: »Verjemi, kar ti pravim. To ne bo delovalo. Tvoje molitve ne prinašajo nič dobrega. Nimaš pravega ugleda pri Bogu. Ti si zguba.«

Strah vedno govori, kaj nisi, česa nimaš, česa ne zmoreš in kaj nikoli ne boš postal. Ampak Pismo Rimljanom 8,15 pravi, da smo Božji otroci, in Ga lahko vedno pokličemo: »Aba, Očka.«

Beseda Aba je izraz, s katerim majhni otroci naslavljajo svojega očeta. Podobna je naši besedi »ôči« ali »očka«. Ne zveni tako uradno kot »oče« in označuje prijetno bližino med otrokom in očetom.

Jezus nam je rekel, da Boga lahko kličemo »Aba«, ker nas je osvobodil vsakega strahu. On bo vedno skrbel za svoje ljubljene otroke in lahko se Mu približamo brez strahu pred zavrnitvijo. Ko stečemo k Njemu s kakršnokoli težavo ali bolečino, On čaka z odprtimi rokami, da nas potolaži in opogumi.

Kratka molitev

Aba Očka, hvala, ker si me posvojil, da sem Tvoj otrok. Vem, da boš poskrbel zame, tako da mi ni treba živeti v sponah strahu. Rad/-a Te imam!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon