Ko je težko moliti za druge

Prikličite blagoslov in molite za srečo tistih, ki vas preklinjajo. Rotite, moledujte za Božji blagoslov (naklonjenost, milost) nad tistimi, ki so vas razžalili [ki so vas zasramovali, oštevali, omalovaževali in vas brezobzirno zlorabljali]. (Luka 6,28)

Kako se odzovete, ko vas nekdo prizadene? Ali dovolite, da vas oropa veselja? Ali vaša čustva podivjajo?

Evangelij po Luku 6,28 nam naroča, kaj moramo narediti, ko nas ljudje prizadenejo: moramo moliti zanje in jih blagoslavljati.

Moliti za srečo tistih, ki so nas preklinjali, nikakor ni naravni odziv. Ampak Božja modrost presega našo, zato je prav, da to delamo, četudi se nam ne zdi prav. Voljna sem to narediti v poslušnosti in reči: »Gospod, res se ne počutim tako, da bi blagoslavljala ljudi, ki so me prizadeli. Ampak želim moliti v veri, da to vseeno narediš, saj mi praviš, naj jih blagoslavljam s Tvojo prisotnostjo.«

Odločitev, da molimo zanje, je ena najtežjih stvari, za katere nas Bog prosi. To še posebej velja, kadar smo prepričani, da ta, ki nas je prizadel, nima prav in si ne zasluži odpuščanja.

Bog pa nas uči, naj odpuščamo. In ko izberemo pot odpuščanja, bomo doživeli mir in veselje, ki izhajata iz poslušnosti Božji besedi. Kadar ubogamo Boga, nam pomaga premagati bolečino zamere in se še bolj veseliti življenja.

Kratka molitev

Bog, težko je, ampak molim za tiste, ki so me prizadeli in Te prosim, da jih blagosloviš. Pomagaj mi, da izpustim bolečino in jim odpustim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon