Ko napredujemo počasi

Pa ne samo to, ampak se zdaj veselimo in ponašamo s stiskami in težavami, saj vemo, da pritiski, stiske in težave rodijo potrpežljivost in neomajno vzdržljivost. (Rimljanom 5,3)

Pomembno je, da prenavljamo svoj um, hkrati pa se moramo zavedati, da je proces reprogramiranja ali prenove uma postopen. Naj vam ne vzame poguma, če se vam zdi, da napredujete počasi ali ste doživeli neuspeh ali pa imate slabe dni. Kar poberite se, otresite prah s sebe in začnite znova.

Ko se dojenček uči hoditi, mnogokrat, res mnogokrat pade, preden razvije sposobnost uravnotežene hoje. Kako vztrajen je dojenček! Morda kdaj malo zajoče, ko pade, ampak vedno znova se pobere in spet poskuša.

Na podoben način se učimo spreminjati, obnavljati svoj um. Učimo se, se borimo in pademo, ampak Bog je vedno ob nas, da nas dvigne. Namesto da obupamo, se raje spomnimo, kaj pravi o tem Sveto pismo in se veselimo in ponašajmo s stiskami. Vi se trudite in to pomeni, da bojujete dober boj vere.

Prišli bodo dnevi, ko ne bomo naredili vsega prav – dnevi, ko je naše mišljenje črnogledo. Ampak nikoli ne obupajte, poskusite znova. Bog nas postopoma vodi k svojemu načinu razmišljanja, če le ne obupamo!

Kratka molitev

Gospod, hvala, ker me vedno, ko padem, Ti dvigneš. Vem, da dokler se trudim, lahko Ti deluješ v meni in mi pomagaš premagovati črnogledo miselnost in me bolj in bolj usklajuješ s svojim načinom mišljenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon