Ko ne gre vse po načrtu

Ko ne gre vse po načrtu

Prepričani smo in vemo, da [Bog kot partner pri njihovem delu] vse pripomore [se prilega načrtu] k dobremu, namreč njim, ki ljubijo Boga in so poklicani po [Njegovem] načrtu in namenu. (Rimljanom 8,28)

Apostol Pavel nam v Pismu Rimljanom 8,28 pove, da vse pripomore k dobremu. Ste opazili, da Pavel ni rekel, da je vse dobro, ampak da vse pripomore k dobremu.

V Pismu Rimljanom 12,16 pa nam Pavel naroča, naj se zlahka prilagajajmo [ljudem, stvarem]. Naučiti se moramo namreč postati take vrste človek, ki načrtuje stvari, a se ne sesuje, če se načrt ne izide.

Recimo, da se usedete v avto, a ne vžge. Na to težavo lahko gledate na dva načina.

Lahko si mislite: Vedel sem! Moji načrti se vedno izjalovijo.

Ali pa si rečete: No, zdaj pa ne morem od doma, ampak to je dobro. Verjamem, da mi bo ta sprememba v načrtih pripomogla k dobremu. Bog je ta, ki ima nadzor.

Dovolite Bogu, da je vaša slava in da vam dviga glavo (gl. Psalm 3,4). On želi dvigniti tudi vaše upanje, odnose, razpoloženje, glavo, roke, srce – vaše celotno življenje. Spomnite se, da je On dober, četudi vam ne gre vse po načrtih.


Kratka molitev

Gospod, ker vem, da vse nadzoruješ in vse obračaš v dobro, se lahko prilagodim, kadar ne gre po mojih načrtih. Kadar se moji načrti ne uresničijo, mi pomagaj najti dobro in ostati pozitivno naravnan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon