Ko se dobre stvari dogajajo ljudem, ki so vas prizadeli

… On namreč daje svojemu soncu, da vzhaja nad hudobnimi in dobrimi, ter pošilja dež pravičnim in krivičnim [prav tako]. (Matej 5,45)

Ste kdaj videli koga, ki ga je Bog blagoslovil, vam pa se je zdelo, da si tega ni zaslužil? Ste kdaj videli, da se dobre stvari dogajajo tistemu, ki vas je prizadel?

Ko človek, ki vas je prizadel, prejme blagoslov, vam to lahko načenja živce … vsaj meni jih je, dokler se nisem naučila odpuščati.

Sveto pismo pravi, da se dobre in slabe stvari dogajajo obojim, tako pravičnim kot nepravičnim. Ko nekdo, ki vas je prizadel, prejme blagoslov, je vam še teže odpustiti. Ampak še vedno ste poklicani, da molite zanj.

Danes bi vas rada spodbudila, da blagoslavljate ljudi, ki so vas prizadeli, tako da molite zanje, čeprav ste ranjeni, vznemirjeni ali razdraženi zaradi njih. Ko molite zanje, je to vaša odločitev. In odpuščanje temelji na odločitvi – ne na občutku. V tem je ozdravljenje za vas.

Odpuščajoči življenjski slog pripomore k vaši rasti, vedno bolj postajate podobni Kristusu. Ko se učite pomembnosti odpuščanja in začnete moliti za blagoslov tistih, ki so vas prizadeli, bo vaše srce ozdravljeno grenkobe; vaša osebna rast pa vas bo vodila k blagoslovom, ki jih je Bog načrtoval za vas.

Kratka molitev

Bog, morda bo težko, ampak vem, da moram  moliti za tiste, ki so me prizadeli, in jih blagoslavljati. Zavedam se, da je odpuščanje odločitev, zato Te prosim, pomagaj mi, ko izbiram odpuščanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon