Korak za korakom

Korak za korakom

Gospod je rekel Abramu: »Pojdi [v tvoje dobro] iz svoje dežele, iz svoje rodbine in iz hiše svojega očeta v deželo, ki ti jo bom pokazal.« (1 Mojzes 12,1)

Abram se je naučil zaupati Bogu, da ga bo vodil korak za korakom. Njegova zgodba se začne v Prvi Mojzesovi knjigi 12,1 in to je naša današnja vrstica. Bodite pozorni, da je v tej vrstici Bog pokazal Abramu prvi korak, ne drugega. V bistvu mu je povedal, da mu ne bo pokazal drugega koraka, dokler ne dokonča prvega. Tako preprosto, ampak tako globoko in pronicljivo Bog govori: usmerja nas korak za korakom, postopoma.

Mnogi ljudje nočejo narediti prvega koraka, dokler ne razumejo drugega, tretjega, četrtega in petega. Če ste tudi vi taki, upam, da boste danes spodbujeni šli naprej v Božjem načrtu za vas, tako da Mu boste zaupali s prvim korakom. Po nekaj prvih korakih bo vaša vera zrasla, ker boste spoznali, da je pod vsakim korakom, ki vam ga Bog naroči, vedno zanesljiv temelj.

Bog je prosil Abrama za težak korak, ko mu je rekel, naj zapusti vse, kar mu je bilo znano in domače. Ampak Bog mu je obljubil, da bo ta korak v njegovo dobro.

Kadar ubogamo Boga, smo blagoslovljeni. Bog ima dober načrt za naše življenje, načrt, ki je v naše dobro, v našo korist. Vse, kar moramo storiti, je, da hodimo v njem – korak za korakom.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ubogajte Božji glas korak za korakom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon