Kot da bi šli v banko

Kot da bi šli v banko

Zaradi vere Vanj imamo srčnost (si upamo imeti pogum) in prost dostop v popolnem zaupanju (neomejen, popoln dostop do Boga s svobodo in brez strahu). (Efežanom 3,12)

Nikoli ne bi smeli čutiti negotovosti, ko se približamo Bogu v molitvi. On pozna vse naše slabosti in nas vseeno ljubi. Bog nam želi dati več kot dovolj, ne pa komaj dovolj, zato moramo pogumno prositi.

Pogumno pristopanje k Bogu v molitvi je lahko podobno, kot bi šli v banko dvignit denar. Če vem, da imam v banki 50 dolarjev, ker sem jih pretekli teden položila na svoj račun, ne bom oklevala, ampak bom pristopila k okencu in unovčila ček za 50 dolarjev. Vem, da imam denar; moj je in lahko ga dvignem iz banke, če to želim. Ko izročim ček, pričakujem, da dobim svojih 50 dolarjev. K Bogu bi morali pristopati z enakim pogumom, ne zaradi naše pravičnosti, ampak zaradi posebne pravice, ker smo sodediči skupaj z Jezusom. Razumeti moramo, kaj nam pripada, kaj nam je na voljo zaradi Jezusa, in moliti moramo v zaupanju, s polnim pričakovanjem, da bomo prejeli, kar nam pripada. Bog nam je dal neverjetno popotnico, o(pre)skrbo, ki nam je na voljo v Kristusu, in moramo le prositi v Jezusovem imenu za blagoslove, ki jih je že odplačal za nas. Ko se borimo z občutki nevrednosti, moramo iti v Božjo besedo, da nas spomni na naše posebne pravice Božjega otroka. Prosimo Svetega Duha, da nam pomaga pogumno vstopiti v Božjo prisotnost in prejeti pomoč, ki jo potrebujemo, ker »sam Duh pričuje našemu duhu, da smo Božji otroci. In če smo otroci, smo dediči: dediči Božji in sodediči s Kristusom …« (Rimljanom 8,16–17). Govoril nam bo in nas spomnil, da pripadamo Bogu!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ste Božji otrok; On si želi in išče priložnosti, kako naj vam izkaže dobroto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon