Kot otrok

Kot otrok

Resnično, povem vam: Če se ne spreobrnete (spremenite) in ne postanete kot majhni otroci [zaupljivi, skromni, ljubeči, odpuščajoči], [nikakor] ne morete vstopiti v nebeško kraljestvo. (Matej 18,3)

Današnja vrstica opisuje otroke kot zaupljive, skromne, ljubeče in odpuščajoče. Samo pomislite, koliko bolj bi se veselili življenja in odnosa z Bogom in ljudmi, če bi le premogli te štiri vrline. Očitno Jezus misli, da so te vrline izredno pomembne, sicer ne bi rekel, da brez njih ne bomo mogli vstopiti v nebeško kraljestvo. Ne moremo uživati ugodnosti Božjega kraljestva in hkrati ohranjati slabe naravnanosti.

Ko pomislim na poslušanje Božjega glasu, vidim, kako pomembno je biti kot otrok, ker otroci verjamejo, kar jim je rečeno. Nekateri pravijo, da so otroci lahkoverni, saj verjamejo prav vse, ne glede na to, kako nesmiselno zveni. Jaz pa ne mislim, da so otroci lahkoverni; menim, da so zaupljivi. Bog zagotovo noče, da bi bili lahkoverni ali naivni; želi si, da bi bili zaupljivi. Včasih nas izdajo ljudje, ki jih imamo radi in jim zaupamo; skušani smo, da nikomur več ne bi zaupali, vendar ne smemo zahtevati, da vsi plačujejo za to, kar nam je storila ena oseba.

Na svetu so ljudje, ki jim ni mogoče zaupati, pa vendar je tudi ogromno dobrih ljudi in moramo zavrniti duha sumničenja.
Bog je popolnoma vreden zaupanja. Na žalost ne moremo brezpogojno zaupati vsem, ampak Bogu lahko.

Bog želi, da pridete k Njemu kot otrok, v popolnem zaupanju, in da verjamete vse, kar vam reče – ker je popolnoma vreden zaupanja.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne dovolite, da vam ena ali dve slabi izkušnji krojita celotno življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon