Krst z ognjem

Krst z ognjem

Jaz vas res krščujem v vodi (z vodo), da bi se spokorili (spreobrnili). Toda On, ki pride za menoj, je močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi mu sezul ali nosil sandale; On vas bo krstil v Svetem Duhu in ognju (s Svetim Duhom in ognjem). (Matej 3,11)

Kot verniki smo poklicani, da naredimo več, kot da gremo v nedeljo zjutraj v cerkev; več, kot da sledimo predpisanim obredom, in zagotovo več, kot da smo po glavi poškropljeni z vodo ali smo krščeni s potopitvijo v bazenu. Vse to je izjemno pomembno in ne smemo prezreti, vendar se mora nadaljevati s pripravljenostjo, da doživimo »krst z ognjem«.

Jakobova in Janezova mati je Jezusa prosila, da bi njena sinova sedela eden na Jezusovi desnici in drugi na Njegovi levici, ko bo prišel v svoje kraljestvo (gl. Matej 20,20–21). Jezus ji je odgovoril, da ne vesta, kaj prosita. Vprašal ju je: »Ali moreta piti kelih, ki ga moram jaz piti, in biti krščena s krstom, s katerim sem jaz krščen?« (Marko 10,38).

O katerem krstu je Jezus govoril? Saj Ga je Janez že krstil v reki Jordan in hkrati je prejel tudi krst v Svetem Duhu (gl. Marko 1,9–11). Kateri drugi krst je še na voljo?

Jezus je govoril o krstu z ognjem. Ogenj je očiščevalno sredstvo, nekaj, kar povzroča nelagodje, medtem ko opravlja svoje delo. Jezus je bil brez greha in zato ni potreboval očiščenja; mi pa ga potrebujemo. Jezus je Tisti, ki nas krščuje s Svetim Duhom in ognjem.

Zberite pogum in prosite Jezusa, naj vas krsti s svojim ognjem. Prosite Ga, naj v vas opravi očiščevalno in prečiščevalno delo, da boste lahko posoda, pripravljena, da jo On uporabi. Morda bo težko iti skozi, vendar bo prineslo izpolnjujočo nagrado.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko greste skozi ogenj, bo Bog z vami. Nikoli vas ne bo zapustil, nikoli vas ne bo pozabil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon