Lahko pridete kadarkoli

V njem imamo srčnost (pogum in zaupanje) in prost dostop (neomejen, zaupljiv, svoboden, brez strahu) po veri vanj. (Efežanom 3,12)

Bog nam je dovolil, da se neustrašno, z zaupanjem in pogumom približamo prestolu Njegove milosti. Pravzaprav nas v Pismu Efežanom 3,12 spodbuja, naj pristopimo k Njemu svobodno.

Zaradi našega odnosa s Kristusom je Sveti Duh vedno z nami, v našem duhu. Ta odlomek pa nam pravi, da smo lahko prepričani, da nas Bog ves čas ljubi in sprejema, zato ker smo Božja pravičnost v Kristusu. Kadar potrebujemo njegovo pomoč in odpuščanje, nam ju velikodušno ponudi. Lahko se mu približamo, kadarkoli karkoli potrebujemo.

Če želimo, lahko gremo k Njemu 200-krat na dan, s posebno pravico svobode. Bog nam ni naročil niti tega, da moramo potrkati na vrata ali čakati, da nekdo reče: »Vstopi.«

Recimo, da imate prijatelja, ki pravi: »Veš kaj? Lahko prideš, kadarkoli želiš. Ni ti treba niti potrkati, ker si vedno dobrodošel, podnevi ali ponoči. Samo vstopi!«

Zdaj pa pomislite … Bog vam to pravi brez pridržkov, kar pomeni, da vam ni treba biti zaskrbljen, ni vam treba oklevati ali se spraševati, ali ste že izčrpali dobrodošlico. To pomeni, da, kljub temu da ste naredili nekaj napak ali stvari, ki jih ne bi smeli, se lahko pokesate svojih grehov, ste očiščeni v Jezusovi krvi in greste pogumno v Njegovo prisotnost.

Kratka molitev

Gospod, čudovito je vedeti, da lahko kadarkoli pridem k Tebi in da si Ti vedno z menoj. Tako hvaležen sem za to čast. Rad bi se Ti zahvalil, ker me spodbujaš, naj pridem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon