Lahko ste sami, ne da bi bili osamljeni

Bodite močni, pogumni, srčni in trdni … Kajti Gospod, tvoj Bog, je ta, ki gre s teboj; ne bo te pustil samega in ne bo te zapustil. (5 Mojzes 31,6)

Osamljenost pogosto doživljamo kot notranjo bolečino, vrzel ali hrepenenje po naklonjenosti. Stranski učinki osamljenosti vključujejo občutke praznine, nesposobnosti ali brezciljnosti. Vzroki, ki sprožijo osamljenost, so različni, a mnogo ljudi se ne zaveda, da jim ni treba tako živeti. Lahko se ji postavite po robu in opravite z njo.

Pomembno je spoznanje, da samo zato, ker ste sami, to še ne pomeni, da morate biti osamljeni ali odmaknjeni. Čeprav se ne moremo vedno izogniti samoti, se vedno najde način, da nas osamljenost ne potlači.

Božja beseda nas spodbuja, naj bomo močni in pogumni, ker je Bog vedno z nami. Morda ste s fizičnega vidika sami, kar pa ne pomeni, da morate občutiti osamljenost, saj je z duhovnega vidika Bog vedno ob vas. Nikoli vas ne bo zapustil, ne bo vas pozabil ali se vam odrekel.

Ko bo naslednjič občutek osamljenosti potrkal na vaša vrata, vas rotim, spomnite se obljube iz Pete Mojzesove knjige 31,6. Glasno izrecite, da je Bog z vami, in začnite se pogovarjati z Njim. Ko pripravite prostor Zanj, bo Njegova prisotnost izpolnila vaše življenje. Niste osamljeni, kadar vas spremlja Božja prisotnost, kamorkoli greste.

Kratka molitev

Bog, tako vesel/-a sem, ker si vedno z menoj. Vem, da nikoli nisem osamljen/-a, saj si Ti ob meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon