Lahko zmagate v današnji bitki

Meseno mišljenje [kar je način in razmišljanje brez Svetega Duha] je namreč smrt, mišljenje [Svetega] Duha pa je življenje in [duhovni] mir [tako zdaj kot za vedno]. (Rimljanom 8,6)

Prav zdaj smo sredi vojne. Gre za duhovno bitko, kjer se bojujemo proti vladarstvom, oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam (Efežanom 6,12). Imeti moramo miselnost Svetega Duha, da zmagamo v bitki.

Na žalost mnogi verniki razmišljajo meseno. Če pa želimo živeti tako, da lahko spreminjamo svet, se moramo odreči življenju v mesu in začeti živeti v Duhu.

Prav vsakdo od nas se mora nenehno prilagajati, da mesene želje podreja vodstvu Svetega Duha in ne dopušča, da zagospodujejo čustva ali um. Sveto pismo razlaga, da se duh bojuje proti mesu, meso pa proti duhu, tako sta nenehno sovražna drug do drugega.

To je vojna! Hudič nas sovraži, zato si tako močno prizadeva, da bi nas pripravil do tega, da bi se vdali mesu.

Nazadnje vi odločate, kdo zmaga v vašem življenju. Dobra novica je, da se vam ni treba podrejati mesu. Lahko živite v Duhu, ko svoje meso usklajujete z Njegovo voljo. Lahko zmagate v današnji bitki!

Kratka molitev

Bog, želim si zmagati v današnji bitki. Želim imeti miselnost Svetega Duha, ki je življenje in mir. Izbiram Tvojega Duha. Pomagaj mi uskladiti moje meso s Tvojo voljo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon