Lažni dokazi, ki so videti resnični

Bog nam ni dal duha boječnosti (strahopetnosti, nuje, sklonjenosti in klečeplazenja), temveč [On nam je dal] duha moči, ljubezni ter umirjenega in uravnoteženega uma, discipline in samonadzora. (2 Timotej 1,7)

Satan vsak dan poskuša vreči na nas duha izčrpanosti. Strah imenujem

»lažni dokaz, ki je videti resničen«. Namerno nam preprečuje dostop do moči, ljubezni in razumnosti, za katere Bog hoče, da jih imamo.

Včasih mislimo, da je strah čustvo, v resnici pa je duh. Pravzaprav je strah eno od satanovih najljubših orodij. Še posebej rad z njim trpinči kristjane.

Ampak Jezus je rekel: »… Vse je mogoče tistemu, ki veruje« (Marko 9,23). In goreč, neustrašen kristjan, ki verjame v Sveto pismo, je sovražnikova nočna mora!

Rečeno je bilo, da je strah nasprotje vere, in to je res. Ne moremo istočasno živeti v veri in strahu. Strah nas ohromi in nam preprečuje, da bi sprejeli Božje obljube. Preprečuje nam, da bi izstopali in ubogali, v kar nas je Bog poklical.

Strah mora biti neposredno soočen z močjo vere. Razglašati moramo Božjo Besedo in ukazati strahu, naj odide.

Zato naslednjič, ko strah potrka na vaša vrata, pošljite vero v odgovor!

Kratka molitev

Gospod, opozori me, ko se soočam z »lažnimi dokazi, ki so videti resnični«. Vem, da se s Tvojo pomočjo lahko odzovem z močjo vere in vsakič poženem strah v beg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon