Ljubezen v dejanjih

Ljubezen v dejanjih

Po tem bodo vsi [ljudje] spoznali, da ste moji učenci, če se boste ljubili med seboj [če boste vztrajali v medsebojni ljubezni]. (Jan 13,35)

Kot kristjani smo poklicani, da ljubimo druge. Kot pravi zgornja svetopisemska vrstica, nas bodo drugi prepoznali kot Jezusove učence, če bomo imeli ljubezen med seboj

[če bomo vztrajali v medsebojni ljubezni] (Janez 13,35).

Mnogo ljudi je prepričanih, da je “ljubezen samo občutek”, v resnici pa je veliko več kot to. Resnična ljubezen se pokaže skozi dejanja.

Ni treba, da so ta dejanja nemogoča in neizmerna. Najboljši način izkazovanja Jezusove ljubezni so preprosta, vsakodnevna dejanja…

Na primer, podariti nekomu majhno darilo ali začeti pogovor z otožnim posameznikom, ki potrebuje prijatelja.

Ali kupiti nekaj živil samski mamici, ki stežka poskrbi za vsakdanji kruh.

Izkazati ljubezen je lahko tako preprosto kot nasmeh in pozdrav mimoidočemu na ulici, v dvorani ali v trgovini.

Na veliko načinov lahko pokažemo Kristusovo ljubezen. Ko to nekomu naredimo, se lahko zmehča srce te osebe, in še preden se zavemo, bodo tudi oni našli nove poti, da pomagajo drugim in jim izkažejo ljubezen!

Zato praznujmo Božjo ljubezen in dovolimo, naj nas On vodi. Vas je morda spomnil na nekoga prav zdaj?

Želim, da moja ljubezen do Jezusa odseva v ljubezni do drugih – celo do tistih, ki jih je težko ljubiti. Če lahko zmehčam eno otrdelo srce z Božjo ljubeznijo, bo mogoče ta oseba zmehčala srce nekoga drugega z ljubeznijo, ta pa bo potem pomagal drugim, in tako se bo Božja ljubezen širila in širila … In kmalu bomo imeli pravo revolucijo ljubezni!


Kratka molitev

Gospod, želim, da moja ljubezen do Tebe odseva v ljubezni do drugih. Pokaži mi, prosim, kako naj izkazujem ljubezen vsakomur, ki mi ga pripelješ na pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon