Ljubite samega sebe, da boste lahko ljubili druge

… Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe … (Marko 12,31)

Težko se je veseliti življenja, če nimate radi samih sebe. Ljudje, ki se niso naučili sprejemati in razumeti samega sebe, imajo običajno več težav pri sprejemanju in razumevanju drugih.

Sama sem zapravila kar precej let, ker sem težko shajala z ljudmi. Končno pa sem po Božji besedi ugotovila, da moje težave z drugimi pravzaprav izvirajo iz mene; »korenina« so bile težave, ki sem jih imela s seboj. Nisem imela rada sama sebe!

Sveto pismo pravi, da dobro drevo obrodi dobre sadove, slabo drevo pa slabe. Prav tako se »sadovi« našega življenja porajajo iz »korenine« znotraj nas. Če ste zakoreninjeni v sramu, krivdi, manjvrednosti, zavrnitvi, pomanjkanju ljubezni in sprejetosti itd., bo sad vaših odnosov zaradi tega trpel.

Ko pa se vam razodene, da vas Bog brezpogojno ljubi, začnete sprejemati sebe in druge. Prej ali slej bodo te nove korenine obrodile dobre sadove in vaši odnosi bodo zacveteli.

Kam so posajene vaše korenine? Danes preiščite svoje srce in molite, da vas Bog trdno zasadi v zemljo svoje ljubezni. Tako boste iskreno in pristno ljubili sebe in potem tudi druge. Zagotovite si, da boste že danes zakoreninjeni v Njem.

Kratka molitev

Bog, želim biti zakoreninjen/-a v Tvoji ljubezni do mene. Brez Tvoje ljubezni ne morem ljubiti niti sebe niti drugih. Zato prav zdaj sprejemam Tvojo ljubezen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon