Ljubite vsakogar na njemu primeren način

Hvalim Te, ker sem tako izjemnno in čudovito ustvarjen; čudovita so Tvoja dela, moja duša to dobro pozna. (Psalm 139,4)

Sveto pismo pravi, da smo izjemno in čudovito ustvarjeni. Bog je vložil

čas in uporabil ustvarjalnost za vsakega od nas, zato razumljivo ni ustvaril vseh nas popolnoma enakih, kajne?

Na žalost pa včasih poskušamo ljubiti druge na enak način, kot da bi bili vsi enaki.

Ugotovili boste, da ljudje ne potrebujejo istih stvari od vas. Eden izmed vaših otrok, na primer, morda potrebuje več vašega osebnega časa kot drugi. Eden od prijateljev morda redno potrebuje več spodbude kot drugi. Nekateri ljudje preprosto potrebujejo različne načine izražanja ljubezni.

Zelo pomembno je tudi spoštovanje posameznikovih izbir in mnenj. Sebični ljudje pričakujejo, da so vsi taki, kot so oni; ljubezen pa spoštuje različnost v ljudeh. Če bi Bog želel, da bi si bili vsi podobni, potem ne bi vsakomur od nas naredil drugačnega kompleta prstnih odtisov. Prepričana sem, da že to dejstvo samo dokazuje, da smo enakopravni, a različni.

Vsi imamo različne darove in talente, različne všečnosti in odpore, različne cilje v življenju in različno pripravljenost. Ljubeča oseba spoštuje in spodbuja različnost v drugih.

Kratka molitev

Gospod, pomagaj mi ceniti razlike v drugih in jih potem ustrezno ljubiti. Vsi smo izjemno in čudovito ustvarjeni. Hvala Ti za neverjetno stvaritev vsakega posameznika, ki si ga postavil v moje življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon