»Marta, Marta«

»Marta, Marta«

Gospod ji je odgovoril: »Marta, Marta, skrbi in vznemirja te veliko stvari, a le eno je potrebno. Marija si je izbrala dobri (najboljši) del [kar ji resnično koristi], ki ji ne bo (od)vzet.« (Luka 10,41–42)

V zgodbi, iz katere je vzeta današnja vrstica, je šel Jezus obiskat dve sestri, Marijo in Marto. Marta je bila precej zaposlena, da bi Zanj pravočasno vse pripravila – čisti, pospravlja po hiši, kuha in želi narediti vtis, da je vse v redu. Po drugi strani pa Marija izkoristi priložnost, da se druži z Jezusom. Marta se razjezi na sestro, želi, da vstane izpred Jezusovih nog in ji pomaga pri delu. Celo pritoži se Jezusu in Ga prosi, naj reče Mariji, da poprime za delo!

Jezusov odziv se začne z »Marta, Marta,« in ti dve besedi vsebujeta več, kot morda sprva mislimo. Ti dve besedi nam povesta, da je bila Marta prezaposlena za odnos; izbrala je delo namesto osebnega, globokega stika, napačno je uporabila čas in zgrešila, kar je bilo veliko pomembneje.

Marija pa je delovala modro, izkoristila je dani trenutek. Čisti lahko še ves čas svojega življenja, ampak tistega dne, ko je Jezus prišel k njima v hišo, je želela, da se Jezus počuti dobrodošlega in ljubljenega. Prišel je obiskat njo in Marto, ne pa preverjat, ali je hiša čista. Čeprav je pomembno, da je dom čist, v tistem dnevu ne bi smeli dati prednosti temu. Bil je čas, da pozornost usmerita na Jezusa, ker je bil tam.

Samo sebe opominjam, vas pa spodbujam, da uporabljate modrost in ne zgrešite Božje prisotnosti, ko je na voljo. Pridejo trenutki, ko zaznavamo, da nas Sveti Duh nagovarja k molitvi ali preživljanju časa v Njegovi prisotnosti, mi pa raje izberemo delo ali igro. Kadar pokliče On, se moramo nemudoma odzvati. Blagoslovi Njegove prisotnosti daleč, daleč odtehtajo prednosti česarkoli drugega, kar bi lahko storili.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne zgrešite priložnosti, da bi uživali Božjo prisotnost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon