Maščevanje je Božje

Nikoli se ne maščujte sami, ljubljeni, ampak dajte prostor [Božji] jezi; zakaj pisano je: »Moje je maščevanje, jaz bom povrnil (poplačal), govori Gospod.« (Rimljanom 12,19)

Ko nas nekdo razjezi, je satanu všeč, če ostanemo razdraženi in vznemirjeni. Ko pa se odzovemo z milostjo in odpuščanjem, je to pravo nasprotje tega, kar sovražnik želi. Tako namreč premagamo njegov načrt, da bi ostali razdraženi. To ne pride kar samo po sebi in ni vedno lahko. Ko pa storimo, kar lahko storimo, bo Bog storil, česar mi ne moremo.

Ko nas nekdo razjezi in užali, se mnogi izmed nas naravno odzovemo tako, da se skušamo maščevati. Ampak če se maščujemo, kaj zares pridobimo? Še bolj jih bomo razjezili in morda se nam bodo skušali maščevati. Začarani krog se nikoli ne ustavi!

Če se oklepamo jeze, smo nespametni. Bogu moramo predati jezo in ljudi, ki so jo povzročili, in pustiti, naj On poskrbi za to. »… Moje je maščevanje, jaz bom povrnil (poplačal), govori Gospod.«

Zaupajte Bogu, On bo skrbel za vas in vas ščitil. Ne morete spremeniti, kar se je zgodilo. Ko pa izročite Bogu, bo On to uporabil, da bo naredil nekaj dobrega v vašem življenju.

Kratka molitev

Bog, verjamem, da je maščevanje Tvoje. Ti ne želiš, da se ljudem maščujem v jezi. Svojo jezo izročam Tebi in Ti zaupam, da boš skrbel zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon