Mehko in občutljivo

Mehko in občutljivo

Dal jim bom eno srce [drugo, novo srce] in novega duha bom položil v njihovo notranjost. Odstranil bom kamnito [nenaravno otrdelo] srce iz njihovega telesa in jim dal meseno srce [občutljivo in odzivno na dotik Boga]. (Ezekiel 11,19)

V današnji vrstici Bog obljubi, da bo kamnito srce zamenjal z mesenim. Z drugimi besedami, On lahko preobrazi trdosrčnega človeka v sočutnega, občutljivega, z mehkim srcem.

Ko Bogu predamo svoje življenje, On položi globoko v našo vest občutek, kaj je prav in kaj ni. Če pa se prevečkrat upiramo svoji vesti, potem srce otrdi in postanemo trdosrčni. Če se to zgodi, moramo Bogu dovoliti, da zmehča naše srce, zato da bi bili duhovno občutljivi za vodstvo Svetega Duha.

Sama sem bila zelo trdosrčna, preden sem se začela zares družiti z Bogom. Ko sem bila redno v Njegovi prisotnosti, mi je mehčal srce in z veliko večjo občutljivostjo sem lahko slišala Njegov glas. Brez srca, občutljivega za Božji dotik, mnogokrat ne bomo prepoznali, da nas On nagovarja. Bog govori nežno, s tihim, milim glasom, ali pa nas nežno prepriča o določeni zadevi.

Trdosrčna oseba je tudi v nevarnosti, da rani, prizadene druge in se sploh ne zaveda, da to dela; to pa žalosti srce Boga. Tisti, ki so trdosrčni in delajo po svoje, ne bodo zaznali Božje volje in ne bodo občutljivi na Njegov glas. Bog želi omehčati naše srce s svojo Besedo, ker otrdelo srce ne more niti slišati Njegovega glasu niti sprejeti mnogih drugih blagoslovov, ki jih On želi dati.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ohranite srce mehko in občutljivo na Božji glas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon