Meje imajo namen!

Meje imajo namen!

Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se ne zanašaj. Na vseh svojih poteh ga spoznavaj in on bo uravnaval tvoje steze. (Pregovori 3,5–6)

Ko se urimo v samonadzoru in samodisciplini ter si postavljamo meje in okvirje, je to ena najpomembnejših stvari, kar jih lahko storimo. Življenje brez discipline je brezbrižno in nepremišljeno.

Božja beseda vzpostavlja potrebne meje, ki nas ohranjajo v Božjem varnem območju. Pove nam, kaj lahko delamo, in kaj je bolje, da ne delamo, če želimo ostati varni.

Kot kristjani morda razmišljamo, kako vznemirljivo bi bilo živeti na robu. Radi si predstavljamo tako podobo: “O, ja! To sem jaz! Življenje na robu!” Tak pogled na življenje je postal priljubljen. Ampak bodimo pošteni, Bog ne želi, da živimo na robu, in to z razlogom; takrat namreč nimamo več manevrskega prostora za napake.

Avtoceste imajo označene črte, po eno na vsaki strani in eno v sredini. Te označene črte nam zagotavljajo prostor varnosti med vožnjo. Če zapeljemo čez črto na eni strani, pristanemo v jarku. Če zapeljemo čez sredinsko črto, bi lahko povzročili hudo prometno nesrečo. Radi imamo te črte, ker nas varujejo.

Prav tako je v našem osebnem življenju. Ko spoštujemo meje, okvirje in manevrski prostor, se počutimo bolje in čutimo Božji mir.

Zato je tako pomembno, da se napotimo k Božji besedi, kjer je On začrtal vse meje, ki jih potrebujemo in po katerih naj živimo. Naj Bog vsak dan usmerja vašo pot.


Kratka molitev

Gospod, vidim, da potrebujem meje v svojem življenju. Ko berem Tvojo Besedo, mi pokaži, kako naj Tvoje zdrave meje prenesem v svoje življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon