Meseni kristjani in duhovni kristjani

Še ste namreč meseni. Mar niste še vedno meseni in zgolj ljudje, dokler sta med vami nevoščljivost in prepir? (1 Korinčanom 3,3)

Dve vrsti kristjanov sta. Vi pa se morate odločiti, katere vrste boste. Boste meseni kristjan ali duhovni kristjan?

Meseni kristjani želijo ugajati ljudem. Bolj kot poslušnost Bogu jih skrbi, kaj mislijo ljudje. Nezreli so, vodijo jih čustva in delajo, kar se jim zdi. Hitro se prepirajo, so nezadovoljni, zlahka užaljeni in primanjkuje jim miru.

Duhovni kristjani skrbno sledijo željam Svetega Duha. Svojega duha vsakodnevno hranijo z Besedo in Bogu dovoljujejo vstop na vsako področje. Odnos z Bogom je v središču njihovega življenja vsak dan, ne le enkrat tedensko v cerkvi.

Če tega še niste storili, vas pozivam, da se popolnoma predate Kristusu. Povabite Gospoda v vse, kar delate. Živite v ljubezni, poštenosti, ponižnosti in miru. Povežite se z drugimi. Izražajte sadove Duha in uživajte Božjo naklonjenost.

Kratka molitev

Gospod, nočem biti mesen kristjan, ki ga vedno vodijo želje mesa. Želim, da me vodi Sveti Duh in da Ti ugaja moje življenje. Danes se odločam, da bom duhovni kristjan, ne meseni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon