Milost – velikodušna Božja moč

Milost – velikodušna Božja moč

… Bog je vsakomur podelil mero vere. (Rimljanom 12,3)

Če ste že dolgo na svetu, veste, da je zelo malo takih dni, ko nam gre vse kot po maslu. Na srečo nas Bog nikoli ne postavi v neko situacijo, ne da bi nas obdaril z radostjo, ki jo potrebujemo za to. Verjamem, da nam Bog daje svojo posebno milost za prav vsako situacijo. Takole rada opredelim milost: “Božja moč nam pomaga narediti, karkoli moramo narediti.” To moč lahko dobite danes, a jo morate sprejeti. Edini način, kako jo lahko sprejmete, pa je po veri.

Pismo Rimljanom 12,3 pravi, da je Bog vsakomur dal mero vere.

Vprašajte se danes, kaj delate s svojo vero. Ali zaupate vase ali v druge ali v okoliščine? To ni življenje po milosti, je le življenje po vaši lastni moči in delovanju. In tako ne boste opravili naloge!

Ko pa sprostite svojo vero in zaupate Bogu, da bo naredil, česar vi ne morete, takrat verujete Vanj. In takrat milost – Božja moč pride po kanalu vere in vas usposobi, da naredite stvari, ki bodo osuple vas in druge.

Tu je moja daljša definicija milosti: “Je Božja moč, ki prihaja k nam zastonj – to pomeni, da nas ne stane nič drugega, kakor da verujemo v Boga – usposablja nas, da delamo z lahkoto to, česar sami nikoli ne bi mogli narediti, ne glede na vložen trud in napor.”

Veruj v Boga. On ti želi danes dati svojo milost.


Kratka molitev

Gospod, vem, da v življenju ne bo vedno po moje, ampak zaupam vate. Po veri sprejemam Tvojo milost – moč, ki jo velikodušno daješ, da mi pomagaš v vsaki situaciji, s katero se bom danes soočil.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon