Moč vztrajnosti

Moč vztrajnosti

Rekel je: »Spusti me, kajti zarja že vstaja«. Jakob pa je rekel: »Ne bom te spustil, dokler me ne blagosloviš (izrečeš blagoslova nad menoj).« (1 Mojzes 32,27)

Včasih v molitvi izrečete nekaj besed ali stavkov in potem nikoli več ne pomislite na to. Po drugi strani pa neka oseba ali stiska kar naprej prihaja v vaše srce in preprosto veste, da molitev še ni dosegla cilja. Kadar vas Sveti Duh znova in znova spominja na nekaj ali nekoga, vas najbrž vabi, da bi še naprej vztrajno molili in ne obupali v molitvi.

V mojem življenju so bile stvari, za katere vem, da so Božja volja, ker je jasno spregovoril o njih v svoji Besedi. Kadar molim zanje, a ne prodrem, grem takoj nazaj k Bogu in rečem: »Spet sem tu. Ti veš, da nočem zveneti nespoštljivo, a ne bom utihnila, dokler ne dosežem preboja.« Včasih rečem: »Spet te prosim, Gospod, in še naprej bom prosila, dokler ne dosežem zmage na tem področju.« Drugič se le zahvalim Bogu, ker dela, in Ga spomnim, da pričakujem zmago. Moramo posnemati Jakoba in reči: »Ne bom te spustil/-a, dokler me ne blagosloviš.« Bog je zares blagoslovil Jakoba in povedal, da je to storil zato, ker je bil Jakob človek, ki se je znal bojevati z Bogom in ljudmi, in zmagati. Z drugimi besedami: Jakob je bil vztrajen in ni obupal (gl. 1 Mojzes 32,25–29)!

Ko poznam Božjo voljo, lahko molim v skladu z njo in ne odneham. Bogu so všeč odločni ljudje; v svoji Besedi nas spodbuja, naj ne omagamo in ne opešamo. Vztrajnost se obrestuje, zato se vse življenje držite svojih ciljev, vključno z molitvenimi nalogami. Zaradi odločnosti je Jakob zmagal, ko se je bojeval z Bogom in ljudmi, in bil nagrajen z novim imenom ter novim začetkom v življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog se veseli, ko spoštljivo vztrajate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon