Molite in ubogajte

Molite in ubogajte

Dal si mi sposobnost, da slišim in ubogam (odprl si mi ušesa). (Psalm 40,7)

Mnogo let sem si želela, da bi mi Bog govoril, ampak sama sem hotela izbirati, kaj od tega bi ubogala. Želela sem delati, kar je On rekel, če je bilo to lahko in če sem mislila, da je to dobra zamisel; če pa mi ni bilo všeč, kar sem slišala, sem ravnala, kot da to ni bilo od Boga!

Nekaj izmed tistega, kar vam bo Bog rekel, vas bo zelo navdušilo. Druge stvari, ki vam jih bo rekel, pa morda ne bodo tako razburljive, ampak to ne pomeni, da ne bodo delovale v vaše dobro, če boste preprosto ubogali. Na primer, če vam Bog reče, da se morate opravičiti, ker ste bili do nekoga nevljudni ali nesramni, potem odziv »No, tista oseba je bila tudi nesramna do mene« ne bo učinkovit. Če na Božjo usmeritev odgovarjate z izgovori, ste morda molili in celo slišali Božji glas, a še vedno niste ubogali.

Ko se oziram nazaj na več kot tri desetletja hoje z Bogom in duhovnega služenja, moram reči, da najpreprostejša razlaga za uspeh, ki sva ga z možem Davom doživela, tiči v tem, da sva se naučila moliti, poslušati Boga in potem narediti to, kar nama je rekel. Z leti, ko sem iskala Boga in si prizadevala za to, kar sem čutila, da mi je naročil, lahko rečem, da sem največ od vsega, kar sem delala, preprosto molila in ubogala. Tak pristop ni vedno priljubljen, ampak učinkuje.

Če želite uresničiti Božji načrt za svoje življenje, vam lahko zaupam najosnovnejši recept: molite in ubogajte. Bog vam je dal sposobnost za oboje; in če boste to nenehno delali, boste napredovali v Njegovi volji za svoje življenje.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Molite. Poslušajte s srcem. Ubogajte, kar slišite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon