Morali bi uživati življenje

Nič ni boljšega za človeka, kakor da jé in pije in uživa dobro v svojem trudu. Videl sem, da je tudi to iz Božje roke. (Pridigar 2,24)

Zadovoljstvo in užitek sta gorivo, ki ga potrebujemo, da prečkamo ciljno črto prizadevanj z dobro naravnanostjo. Morda se ženemo do cilja, ampak nekje na poti bomo najbrž postali zagrenjeni in se bomo strli, če se ne bomo razvedrili in si vzeli časa za praznovanje tega potovanja.

Ogromno ljudi nenehno dela in je obremenjenih. Če bi uživali in se veselili življenja, bi se počutili krive. Bog pa je jasno določil in zapovedal oboje, tako delo kot užitek. Pridigar 2,24 pravi, da je dobro za nas, da se sprostimo in poveselimo sredi trdega dela.

Naše mišljenje na tem področju je popačeno. Satan nas je pretental in tako mu je uspelo, da smo utrujeni, naveličani, izčrpani, užaljeni in se čutimo izrabljene zaradi čezmernega dela in odgovornosti.

Potrebujemo čas za sprostitev in razvedrilo prav tako kot za delo in dosežke. Moramo biti skrbni in marljivi pri vsaki nalogi, ki nam jo Bog ponudi, ampak hkrati moramo najti tudi zdravo ravnovesje in se naučimo nagraditi in se poveseliti. Bog meni, da ste vredni tega!

Kratka molitev

Bog, želim se veseliti in užiti življenje, ki mi ga daješ. Pokaži mi, kako naj trdo delam, a si vzamem čas tudi za počitek in praznovanje. Hvala, ker imam v Kristusu življenje v obilju!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon