Nadzirajte svoja hrepenenja

Nadzirajte svoja hrepenenja

Gospod, pred Teboj je vse moje hrepenenje, moje vzdihovanje Ti ni prikrito. (Psalm 38,10)

Bog v svoji Besedi pravi, da ko se razveseljujemo v Njem, nam bo izpolnil skrite želje in prošnje srca (gl. Psalm 37,4). Ta načrt mi je všeč, saj sem zagotovo preživela kar precej let v razočaranju, ko sem poskušala pridobiti stvari, ki sem si jih želela. V času, ko iščemo stvari, pogosto pozabimo tako iskati Boga kot razveseljevati se v spoznavanju Njega. Pred mnogimi leti sem celo dovolila, da se mi je to zgodilo zaradi globoke želje po služenju. Mislila sem, da je najpomembneje na svetu delati za Boga, a sem se morala naučiti, da to ni tako pomembno kot Bog sam.

Ali ohranjate svoje želje v ravnovesju in se razveseljujete v Bogu bolj kot v vsem drugem? Če ne, kar spomnite sami sebe na to, kaj je zares pomembno. Položite vse svoje hrepenenje pred Boga, kot nam naroča današnja vrstica, in Mu zaupajte, da odstrani tisto, kar ni Njegova popolna volja za vas.

Ni vsaka želja od Boga, zato tudi ne bo vsaka naša želja izpolnjena. Vendar pa lahko zaupamo Bogu, da bo izpolnil tiste, ki bodo v naše dobro. Bog želi, da veste: Če nekaj prosite, a ne dobite, je to morda zato, ker ima v mislih nekaj veliko boljšega za vas. Zato se sprostite, razveseljujte se v Bogu in naj On poskrbi za vse drugo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Božji načrti za vas so boljši kot vaši lastni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon