Nadzoruj svoj jezik

Zadržuj svoj jezik od zla in svoje ustnice od zvijačnega govorjenja. (Psalm 34,14)

Pomemben ključ za poveličevanje Boga je nadzorovanje svojega jezika. Psalm 50,23 pravi: “Kdor mi prinaša daritev slavljenja in zahvale, me časti in poveličuje …”

Kaj bi se zgodilo, če bi vsak dan dali svoja usta Bogu, tako da bi ustnice izgovarjale samo bogaboječe besede? In ne govorim le o slavljenju in zahvaljevanju Bogu, ko preživljate čas z Njim, prav tako ne gre le za pozitivno govorjenje, spodbudne besede samemu sebi. Zdravje vaših odnosov je odvisno od tega, kako govorite z drugimi, nad njimi in o njih.

Psalm 34,14 pravi: “Zadržuj svoj jezik od zla in svoje ustnice od zvijačnega govorjenja.” Se kdaj zlažete drugim? Jih žalite, zmerjate ali o njih slabo govorite? Ali izgovarjate spodbudne, oživljajoče besede, ki razveseljujejo vsakogar, ki ga srečate?

Posvetite svoja usta Bogu in jih uporabljajte le za to, kar ugaja Njemu – slavljenje in oboževanje, izgradnjo in spodbudo ter zahvaljevanje. Položite svoje ustnice vsako jutro na oltar. Podarite svoja usta Bogu, ko molite Njegovo Besedo:  Gospod, odpri moje ustnice, in moja usta bodo oznanjala Tvojo hvalo (Psalm 51,17).

Kratka molitev

Gospod, odpri moje ustnice, da te bodo moja usta slavila in se Ti zahvaljevala. Pomagaj mi uporabljati besede, ki prinašajo radost in življenje vsem okrog mene in naj slavim in poveličujem Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon